[041306]مدیریت صنعتی (12)
گزارش طرح شاخص مدیران خرید(PMI) صنعت - تیر۱۳۹۸
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتشاخص سرعت انجام و تحویل سفارش (۵۰/۳۹) در تیر، بیشترین میزان شاخص در بین ۵ مولفه اصلی شامخ بوده است.
- شاخص میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی (۵۴/۵۳) دارای تغییرات بسیار جزئی نسبت به ماه گذشته (۵۳/۴۳) است.
- شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (۴۵/۰۳) کمترین مقدار شاخص در بین ۵ مولفه اصلی شامخ بوده است.
- شاخص انتظارات تولید در ماه آینده نیز با رقم ۵۸/۰۶، ادامه بهبود جزئی وضعیت بخش صنعت در مرداد ماه را پیش بینی می کند.
- موجودی مواد اولیه همچنان از مهرماه سال ۱۳۹۷ تا کنون رو به کاهش و قیمت آن ها همواره رو به افزایش بوده است. علی رغم کاهش تولید، کاهش سفارشات جدید، کاهش صادرات و فروش نسبت به ماه قبل، فعالان اقتصادی در این بخش همچنان انتظار دارند که تولیدات آنها برای ماه آتی افزایش یابد و نیروی کار جدید در بخش صنعت به کار گرفته شده است.
گزارش طرح شاخص مدیران خرید(PMI) صنعت -اردیبهشت۱۳۹۸
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتعدد شامخ کل (۶۱/۳۹) بیشتر از ۵۰، نشان دهنده بهبود قابل توجه در رونق بخش صنعت در اردیبهشت ماه نسبت به ماه گذشته (۳۶/۳۸) است.
- شاخص مقدار تولید (۶۹/۹۷) در اردیبهشت، بیشترین روند افزایش نسبت به ماه قبل را در بین ۵ مولفه اصلی شامخ داشته است.
- شاخص موجودی مواد اولیه (۴۳/۰۵) در اردیبهشت، تنها مؤلفه از ۵ مولفهی اصلی شامخ است که رقم کمتر از ۵۰ را ثبت کرده است.
- شاخص میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی (۵۳/۳۰) با افزایش مقدار نسبت به ماه گذشته، برای نخستین بار ، رقم بیش از ۵۰ را ثبت کرده است.
- شاخص میزان سفارش جدید مشتریان نیز با افزایش ۳۱ واحدی در این ماه نسبت به ماه قبل، به رقم ۶۶/۳۱ رسید.
- شاخص انتظارات تولید در ماه آینده نیز با رقم ۵۹/۴۳، ادامه بهبود نسبی وضعیت بخش صنعت درخردادماه را پیش بینی می کند.
گزارش طرح شاخص مدیران خرید(PMI) صنعت - فروردین۱۳۹۸
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتعدد شامخ (۳۶/۳۸) کمتر از۵۰ نشان دهنده وضعیت بدتر صنعت در فروردین ماه نسبت به ماه گذشته (اسفند) است.
- شاخص مقدار تولید (۲۳/۸۸) در فروردین نسبت به۵مولفهی اصلی شامخ بیشترین روند نزولی را داشته است.
- شاخص قیمت خرید مواد اولیه (۸۹/۴۸) در فروردین نسبت به ۵ مولفهی اصلی شامخ بیشترین روند صعودی را داشته است.
- شاخص میزان استخدام کارکنان (۴۶/۸۷) دارای روند نسبتا ثابت نسبت به دوره گذشته (اسفند ۹۷) است.
- شاخص انتظارات تولید برای ماه آینده با رقم بیش از ۵۰ (۶۸/۸۰)، نشان دهنده انتظارات مثبت فعالان اقتصادی بخش صنعت برای تولید بیشتر در ماه آینده (اردیبهشت) است.
گزارش طرح شاخص مدیران خرید(PMI) صنعت - اسفند ۱۳۹۷
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتعدد شامخ (۵۵/۳۶) برای اولین بار عدد بیشتر از ۵۰ را نشان میدهد و این به معنی وضعیت مثبت و رو به رشد بخش صنعت در اسفند ماه نسبت به ماه قبل است. در این ماه نیز عدد شامخ رشد قابل توجه ۷/۷۳ واحدی را نسبت به ماه قبل تجربه کرده است.
صنایعی که بیشترین تأثیر را در روند صعودی و مثبت شدن شامخ در اسفند ماه داشتهاند به ترتیب عبارتند از: تولید وسایل نقلیه و قطعات وابسته، تولید ماشینآلات، تولیدمحصولات لاستیک و پلاستیک، تولید محصولات شیمیایی، تولید چوب، کاغذ و مبلمان،
مقدار تولید و میزان سفارشات جدید مهمترین عوامل تأثیرگذار در عدد شامخ اسفند ماه بودهاند به گونهای که شاخص میزان سفارشات جدید در این ماه به عدد ۶۶/۸۱ و شاخص مقدار تولید نیز به عدد ۵۷/۲۳ رسیده است.
شاخص صادرات نیز در اسفندماه مانند ماه پیش، روند صعودی را طی کرده است.
شاخص انتظارات تولید برای ماه آینده کاهش ۲۱/۴۱ واحدی را نسبت به همین شاخص در ماه قبل تجربه کرده است. این شاخص در این ماه به عدد پایینتر از ۵۰ (۳۲/۴۰) رسیده است که نشاندهنده انتظار کاهش تولید صنعتی در ماه آینده (فروردین۱۳۹۸) است.
شاخص انتظارات تولید برای ماه آینده کاهش ۲۱/۴۱ واحدی را نسبت به همین شاخص در ماه قبل تجربه کرده است. این شاخص در این ماه به عدد پایینتر از ۵۰(۳۲/۴۰) رسیده است که نشاندهنده انتظار کاهش تولید صنعتی در ماه آینده (فروردین۱۳۹۸) است.
گزارش طرح شاخص مدیران خرید(PMI) صنعت - بهمن ۱۳۹۷
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتمرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران، شاخص مدیران خرید (PMI) برای بهمنماه را استخراج و منتشر کرد. این شاخص در بهمنماه امسال ۴۷/۶۳ واحد محاسبه شده که نسبت به شامخ دیماه امسال ۸/۲۸ واحد (معادل ۲۱/۰۴ درصد) بهبود پیدا کرده اما این شاخص همچنان پایینتر از ۵۰ واحد است و از انقباض در اغلب فعالیتهای اقتصادی کشور حکایت دارد.
شامخ یا همان شاخص مدیران خرید (PMI) مقیاسی است که مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران از طریق پاسخ بنگاههای نمونه در صنایع مختلف به سؤالات مشخص، استخراج و اوایل هرماه منتشر میشود و رونق، رکود یا ثبات کسبوکارهای مورد بررسی را نشان میدهد.
در جریان استخراج این شاخص، اگر عدد شاخص بیش از ۵۰ درصد باشد نشان میدهد که اقتصاد درحالتوسعه است درحالیکه هر رقمی زیر ۵۰ درصد، از قرار داشتن اقتصاد در شرف انقباض و رکود حکایت دارد.
بر اساس محاسباتی که از سوی مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق ایران برای استخراج شامخ بهمنماه ۱۳۹۷ انجام شده، شامخ این ماه ۴۷/۶۳ واحد بوده که از بهبود قابلتوجه وضعیت این شاخص نسبت به دیماه حکایت دارد؛ اما ازآنجاییکه همچنان رقم شاخص کمتر از ۵۰ واحد است، از باقی ماندن رکود در کسبوکارهای اقتصادی خبر میدهد.
گزارش طرح شاخص مدیران خرید (PMI) صنعت- آذر1397
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتامروزه یکی از معضلات و مشکلات در کشورهای در حال توسعه، دسترسی به آمار و اطلاعات دقیق، جامع و به روز میباشد. تهیه شاخصی که هم سریعتر بتوان آن را به دست آورد و هم نمای کلی از اقتصاد را نشان دهد، نیاز مبرم اقتصاددانان و سیاستگذاران جهت اتخاذ تصمیمات بلندمدت و حتی کوتاهمدت میباشد. شاخص مديران خرید(شامخ- PMI) این نشانهها را کاملا دارا میباشد.
شاخص مديران خرید، هر ماه از طريق جمعآوری اطلاعات حاصل از پرسشنامهاي كه بين مديران شرکتهای بخشهای مختلف اقتصادی توزيع ميشود، محاسبه ميشود. از پاسخدهندگان خواسته میشود تا مقدار توليد، سفارشات جدید، مدت زمان تحویل سفارش، موجودی مواد خريداري شده و استخدام شرکت را در مقایسه با ماه قبل گزارش دهند. علاوه بر این پرسشهاي اصلی، پرسشهای تکمیلی دیگری نیز وجود دارد که بر حسب نیاز تعیین میشوند.
براين اساس، PMI به دو بخش تقسیم میشود: عدد PMI اصلي، كه جهت ارائه تصويري كلي از سلامت اقتصاد طراحي شده و زير شاخصها یا اطلاعات سطح جزئيتر كه بينشي از متغيرهاي كليدي اقتصاد مانند تورم، اشتغال، موجودی و ... را فراهم میکنند.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، برای نخستین بار به اجرای طرح شامخPMI - در ایران پرداخته و نخستین بار این شاخص را برای بخش صنعت در مهرماه 1397 ارائه کرده است. حدود 400 شرکت دارای بیشترین ارزش افزوده تولیدی در بخشهای مختلف اقتصادی (صنعتی) به عنوان نمونه انتخابی برای ارائه اطلاعات مورد نیاز به صورت مستمر و ماهانه در این طرح مشارکت میکنند.
نتایج طرح شامخ در آذرماه 1397 براساس اطلاعات اخذشده از مهمترین فعالان اقتصادی در بخش صنعت نشان میدهد که شاخص مدیران خرید با رقم 39/21 ( بهترین رقم شاخص 100است) وضعیت نامناسبتری را نسبت به دو ماه گذشته(مهر= 41/91 و آبان = 40/96) داشته که با توجه به شواهد موجود حاکی از رشد منفی در اقتصاد بخش صنعت است. بر اساس نتایج طرح میزان سفارشات مشتریان و مقدار تولید، مهمترین عوامل در کاهش عدد شامخ در ماه آذر و آبان میباشند. همچنین شاخصهای مقدار تولید، قیمت خرید مواد اولیه، قیمت تولیدات و میزان فروش نیز در فصل پاییز روند نزولی داشتهاند. رشد 1/06 درصدی شاخص انتظارات تولید در فصل پاییز، نشاندهنده انتظارات مثبت برای بازار صنعت در آینده نزدیک میباشد.