طبقه بندي هاي فرزند
طرح شاخص مدیران خرید(PMI)شهریور1403
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتروند شامخ کل اقتصاد در شهریور ماه، پس از حذف اثرات فصلی، برای پنجمین ماه متوالی همچنان کاهشی و با رکود همراه است. شاخص به خصوص در بخش صنعت و با توجه به تداوم قطعی برق در کارخانهها برای سومین ماه متوالی، با شدت کاهش بیشتری همراه بودهاست که منجر به تولید در ظرفیتهای پایینتر از توان تولیدی کارخانهها شدهاست. باقی ماندن مشکل عدم تخصیص ارز به واردات مواداولیه و نوسانات قیمتی نهادهها، تقاضای ضعیف مشتریان، کمبود نقدینگی، عدم تسویه بدهی در سمت تقاضا و تعطیلات شهریور ماه باعث شده تا شرکتها در تأمین مالی نهادههای خود با مشکل روبرو باشند.
به عقیده فعالان اقتصادی، تداوم مشکل قطعی برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان، به عوامل مخل مزمن و دائمی برای رشد بخش صنعت تبدیل شده که در کنار سایر بیثباتیها در فضای اقتصادی، محدودیتهای زیادی برای بخش تولید ایجاد کرده که بسیاری از شرکتها را به خروج سرمایه از کشور سوق خواهد داد.
طرح شاخص مدیزان خرید(PMI) مرداد1403
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتچکیده شامخ مرداد403
روند شامخ کل اقتصاد در مرداد ماه، پس از حذف اثرات فصلی، همچنان کاهشی است و این نشان میدهد که وضعیت فعالیت کسبوکارها در کل اقتصاد همچنان با رکود همراه است. در همین حال تداوم قطعی برق در کارخانهها و عدم تخصیص ارز به واردات مواداولیه همچنان باعث تولید در ظرفیتهای پایینتر از توان تولیدی کارخانهها شدهاست.
از سوی دیگر کمبود نقدینگی در سمت تقاضا و رکود در تقاضای مشتریان داخلی و خارجی، بسیاری از شرکتها را با مشکل کمبود منابع مالی مورد نیاز روبرو کردهاست که در مجموع باعث شده تا برخی از شرکتها اشتغال را کاهش دهند و علاوه بر این به دلیل سطوح پایین دستمزدی عدم تمایل نیروی انسانی به ماندن در شرکتها، تشدید شده است. مقایسه ارقام تعدیل فصلی نشده و تعدیل فصلی شده شاخص مدیران خرید بخش صنعت در ماه مرداد نشاندهنده این نکته اساسی و نگرانکننده است که در سالهای اخیر، علاوه بر تعطیلات تابستانی برخی صنایع، قطعی برق نیز به عنوان یکی از عوامل محدود کننده رشد بخش صنعت در ماههای مرداد، به یک الگوی تکرارشونده معنادار تبدیل شده است و تایید کننده مزمن شدن و فراگیر شدن این مشکل است.
روند شامخ کل اقتصاد در تیر ماه، پس از حذف اثرات فصلی، بهطور محسوس کاهش یافته است و این نشان میدهد که وضعیت فعالیت کسبوکارها در کل اقتصاد همچنان در حال تضعیف است. این در حالیست که به دلیل قطعی برق روزانه در کارخانهها که اکثرا منجر به تعطیلی دو روز در هفته برای آنها شده است و مشکلات اختلال در زنجیره تأمین مواد اولیه و عدم تخصیص ارز مورد نیاز و همچنین کاهش تقاضای مشتریان داخلی، روند شامخ بخش صنعت با شدت بیشتری کاهش یافته است. بسیاری از شرکتها با مشکل کمبود نقدینگی و منابع مالی مورد نیاز روبرو هستند و علاوه بر این عدم تمایل نیروی انسانی به ماندن در شرکتها (به علت افزایش هزینههای زندگی و عدم تناسب دستمزد با هزینهها) بسیاری از بنگاهها را با کمبود نیروی انسانی روبرو کرده است.
پایش ملی محیط کسب وکار ایران - تابستان 1403
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتچکیده نتایج
نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب وکار ایران در تابستان 1403 ،6/02 (نمره بدترین ارزیابی 10 است) محاسبه
شده که تقریبا مشابه وضعیت این شاخص در فصل گذشته(بهار 1403 )با میانگین 6/04است.
در تابستان 1403 فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه 1-غیرقابل پیش بیني بودن و
تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات 2-دشواری تأمین مالی از بانکها 3-بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات
و رویه های اجرایی ناظر بر کسب وکار را نامناسب ترین مؤلفه های محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مؤلفه ها ارزیابی
نموده اند.
بر اساس یافته های این طرح در تابستان 1403 استانهای البرز، زنجان و خوزستان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت
محیط کسب وکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شده اند.
براساس یافته های طرح، میانگین ظرفیت فعالیت )واقعی( بنگاههای اقتصادی شرکت کننده در فصل تابستان 1403 معادل
41/95 درصد بود ه است که نسبت به بهار 1402 ) 41/19 درصدافزایش 0/76 درصدی داشته است .
بر اساس نتایج این پایش در تابستان 1403 ، وضعیت محیط کسب وکار در بخش کشاورزی 6/60( در مقایسه با بخش های صنعت ) 5/88 و (خدمات )6/00( نامناسب تر ارزیابی شد ه است.
در بین رشته فعالیت های اقتصادی برحسب طبقه بندی استاندارد ISIC.rev4 ، رشته فعالیتهای 1- حمل و نقل و
انبارداری، 2- آب رسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیتهای تصفیه و 3- هنر، سرگرمی و تفریح دارای بهترین
وضعیت محیط کسب وکار و رشته فعالیت های 1- سلامت انسان و مددکاري اجتماعي ، 2-آموزش و 3- فعالیت حرفه ای،
علمی و فنی، بدترین وضعیت محیط کسب وکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیت های اقتصادی درکشور داشته اند.
بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، شاخص ملی محیط کسب وکار ایران در تابستان 1403 ، عدد 6/21 )عدد 10
ترین ارزیابی است( به دست آمده است که به صورت جزیی مناسب
تر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته )بهار 1402
با میانگین 6/26( است. میانگین ارزیابی محیط اقتصادي عدد6/65 است که در ارزیابی فصل گذشته عدد6/60 حاصل شد ه بود
و میانگین ارزیابی محیط نهادي عدد5/85 است که در فصل گذشته عدد ارزیابی شده بود. بر این اساس، محیط حقوقی
و قانونی با عدد5/63 و محیط مالی با عدد 8/30 به ترتیب مساعدترین و نامساعدترین محیط ها بر اساس نظریه عمومی
کارآفرینی شین بوده اند. لازم به ذکر است که شاخص شین به دلیل درنظر گرفتن وزن عوامل مختلف در محاسبه، از دقت بیشتری
نسبت به شاخص کل کشور برخوردار است
پایش ملی محیط کسب وکار ایران- بهار 1403
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتچکیده نتایج
بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب وکار ایران در بهار 1403، 6.04(نمره بدترین ارزیابی 10 است) محاسبه شده که مشابه وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته (زمستان 1402 با میانگین 6.04) است.
در بهار 1403 فعالان اقتصادی مشارکتکننده در این پایش، به ترتیب سه مؤلفه 1-غیرقابل پیشبیني بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات 2-دشواری تأمین مالی از بانکها 3-بیثباتی سیاستها، قوانین و مقررات و رویههای اجرایی ناظر بر کسب وکار را نامناسبترین مؤلفههای محیط کسب وکار کشور نسبت به سایر مؤلفهها ارزیابی نمودهاند.
بر اساس یافتههای این طرح در بهار 1403 استانهای مرکزي، خوزستان و همدان به ترتیب دارای مساعدترین وضعیت محیط کسب وکار نسبت به سایر استانها ارزیابی شدهاند.
براساس یافتههای طرح، میانگین ظرفیت فعالیت (واقعی) بنگاههای اقتصادی شرکتکننده در فصل بهار 1403 معادل 41.19 درصد بودهاست که نسبت به زمستان 1402 (42.09 درصد) کاهش 0.9درصدی داشته است.
بر اساس نتایج این پایش در بهار 1403، وضعیت محیط کسب وکار در بخش کشاورزی ( 6.03) در مقایسه با بخشهای صنعت (5.88) و خدمات (5.96) نامناسبتر ارزیابی شدهاست.
در بین رشته فعالیتهای اقتصادی برحسب طبقهبندی استاندارد ISIC.rev4، رشته 1-آموزش، 2 - حمل و نقل و انبارداری
3- مالی و بیمه دارای بهترین وضعیت محیط کسب وکار و رشته فعالیتهای 1- املاک و مستغلات ، 2- اطلاعات و ارتباطات و 3- سلامت انسان و مددکاري اجتماعي ، بدترین وضعیت محیط کسب وکار را در مقایسه با سایر رشته فعالیتهای اقتصادی درکشور داشتهاند.
بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، شاخص ملی محیط کسب وکار ایران در بهار 1403، عدد 6.26 (عدد 10 بدترین ارزیابی است) بهدست آمدهاست که به صورت جزئی نامناسبتر از وضعیت این شاخص در ارزیابی فصل گذشته (زمستان 1402 با میانگین 6.22) است. میانگین ارزیابی محیط اقتصادي عدد 6.60 است که در ارزیابی فصل گذشته عدد 6.52 حاصل شدهبود و میانگین ارزیابی محیط نهادي عدد 5.99 است که در فصل گذشته عدد 5.97 ارزیابی شده بود. بر این اساس، محیط حقوقی و قانونی با عدد 5.60 و محیط مالی با عدد 8.36 به ترتیب مساعدترین و نامساعدترین محیطها بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین بودهاند. لازم به ذکر است که شاخص شین به دلیل درنظر گرفتن وزن عوامل مختلف در محاسبه، از دقت بیشتری نسبت به شاخص کل کشور برخوردار است.
طرح پایش ملی محیط کسب وکار ایران -زمستان 1402
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتبر اساس نتايج حاصل از پايش ملي محيط کسب وکار ايران در زمستان 1402، 6/04 (نمره بدترين ارزيابي 10 است) محاسبه شده که از وضعيت اين شاخص نسبت به ارزيابي فصل گذشته (پاییز 1402 با ميانگين5/98) نامساعدتر است.
در زمستان 1402 فعالان اقتصادي مشارکت کننده در اين پايش، به ترتيب سه مؤلفه 1-غيرقابل پيشبيني بودن و تغييرات قيمت مواد اوليه و محصولات 2-دشواري تأمين مالي از بانکها 3-بي ثباتي سياستها، قوانين و مقررات و رويههاي اجرايي ناظر بر کسب وکار را نامناسبترين مؤلفه هاي محيط کسب وکار کشور نسبت به ساير مؤلفه ها ارزيابي نموده اند.
بر اساس يافته هاي اين طرح در زمستان 1402 استان هاي مرکزی ، قم و خوزستان به ترتيب داراي مساعدترين وضعيت محيط کسب وکار نسبت به ساير استانها ارزيابي شده اند.
براساس يافته هاي طرح، ميانگين ظرفيت فعاليت (واقعي) بنگاه هاي اقتصادي شرکتکننده در فصل پاييز 1402 معادل 42/09درصد بودهاست که نسبت به پاییز 1402 (44/91درصد) کاهش 2/82درصدي داشته است .
بر اساس نتايج اين پايش در پاييز1402، وضعيت محيط کسب وکار در بخش خدمات ( 6/00) در مقايسه با بخشهاي صنعت (5/93) و کشاورزي (5/99) نامناسبتر ارزيابي شدهاست.
در بين رشته فعاليت هاي اقتصادي برحسب طبقه بندي استاندارد ISIC.rev4، رشته فعاليت هاي1- هنر،سرگرمي و تفريح ، 2- مالي و بيمه و 3- املاک و مستغلات داراي بهترين وضعيت محيط کسب وکار و رشته فعاليتهاي 1-حمل و نقل و انبارداری ،2- خدمات مربوط به تامین جا و غذا و 3- اطلاعات و ارتباطات، بدترين وضعيت محيط کسب وکار را در مقايسه با ساير رشته فعاليتهاي اقتصادي درکشور داشته اند.
بر اساس نظريه عمومي کارآفريني شين، شاخص ملي محيط کسب وکار ايران در زمستان 1402، عدد 6/22 (عدد 10 بدترين ارزيابي است) به دست آمده است که بهتر از وضعيت اين شاخص در ارزيابي فصل گذشته (پاییز 1402 با ميانگين 6/04) است. ميانگين ارزيابي محيط اقتصادي عدد 6/52است که در ارزيابي فصل گذشته عدد6/46حاصل شده بود و ميانگين ارزيابي محيط نهادي عدد 5/97ست که در فصل گذشته عدد5/70 ارزيابي شده بود. بر اين اساس، محيط حقوقي و قانوني با عدد5/63 محيط مالي با عدد 8/35 به ترتيب مساعدترين و نامساعدترين محيط ها بر اساس نظريه عمومي کارآفريني شين بوده اند. لازم به ذکر است که شاخص شين به دليل درنظر گرفتن وزن عوامل مختلف در محاسبه، از دقت بيشتري نسبت به شاخص کل کشور برخوردار است.
طرح ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی کشور مرتبط با محیط کسب وکار 1402-دوره ششم
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتطبق نتایج طرح ارزیابـی عملکرد دستگاه های اجرایی مرتبط با محیط کسب وکار در سال 1402، شاخص ملی عدد(4.71)امتیاز1بـه معنی رضایت کامل وامتیاز 10به معنی نارضایتی مطلق است،نتایج به دست آمده که نشان دهنده افزایش جزئی در رضایت فعالان اقتصادی از عملکرد دستگاه های اجرایی کشور در سال 1402 نسبت به سال قبل (4.81) اسـت.
در سال 1402 فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این طرح، از سه دستگاه اصلی (براساس صدور مجوزهای کسب وکار در فهرست 18 دستگاه اعلام شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایـی:( 1- سازمان بهزیستی کشور ،2- نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و 3- سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیشترین میزان رضایت و از سه دستگاه اصلی : 1- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ،2- شهرداری ها و 3- سازمان امور مالیاتی کشور کمترین میزان رضایـت را نسبت به سایر دستگاه ها اعلام نموده اند.
بر اساس یافته های این طرح در سال 1402، دستگاه های اجرایی در سه استان: 1- خراسان جنوبی 2- کهگیلویه و بویراحمد 3- گلستان، به ترتیب بیشترین میزان رضایت فعالان اقتصادی را جلب نموده اند و در مقابل دستگاه های اجرایی در سه استان: 1- همدان ،2- تهران و 3- خوزستان ،کمترین میزان رضایت فعالان اقتصادی را به خود اختصاص داده اند.
براساس نتایج طرح در سال 1402 ، میزان رضایت فعالان اقتصادی در بخش کشـاورزی از عملکرد دستگاه های اجرایی در مقایسه با رضایت فعالان اقتصادی در بخش های خدمات و صنعت ،نامناسب تر ارزیابی شده است.
همچنین در بین 44 دستگاه اجرایی، سازمان و نهاد مورد پرسش (اصلی و فرعی) در این طرح در سال 1402، سه دستگاه اجرایی: 1-سازمان انرژی اتمی(فرعی) ،2- مرکز آمار ایران (فرعی) و 3- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (اصلی)، به ترتیب دارای کمترین میزان ارتباط کاری با فعالان اقتصادی و سه دستگاه اجرایی: 1- بانک های دولتی (فرعی) ،2- سازمان امور مالیاتی کشور (اصلی )و 3- وزارت صنعت، معدن و تجارت ( اصلی )، دارای بیشترین ارتباط کاری با فعالان اقتصادی شرکت کننده در این طرح بوده اند.
طرح شاخص مدیران خرید(PMI)-خرداد1403
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتروند شامخ کل اقتصاد در خرداد، پس از حذف اثرات فصلی، نشان میدهد که میزان فعالیتهای کسبوکارها در کل اقتصاد نسبت به اردیبهشت، کاهش داشتهاست. قطعی برق روزانه به ویژه در بخش صنعت و مشکلات زنجیره تأمین مواد اولیه و همچنین کاهش تقاضای مشتریان داخلی به دلیل نوسانات قیمتی و نااطمینانی در خصوص نتیجه انتخابات، میزان فعالیت کسبوکارها را با کاهش قابل توجهی روبرو کردهاست. در خصوص اختلال در زنجیره تأمین مواد اولیه طبق پیشبینی ماه گذشته، سیاست جدید وزارت صمت در خصوص سامانه جامع تجارت و ثبت سفارشات مواداولیه شرکتها را با موانعی روبرو کردهاست و از طرفی عدم تخصیص ارز و مشکلات ترخیص کالا مرتبط با بانک مرکزی و گمرگ نیز بر مشکلات تأمین مواد اولیه افزودهاست. در همین حال به دلیل برگزاری انتخابات و نااطمینانی در مورد تصمیمات و سیاستهای دولت آتی، تقاضای مشتریان به دلیل نگرانی نسبت به آینده، افت کردهاست.
طرح شاخص مدیران خرید(PMI)-اردیبهشت 1403
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعات
روند شامخ کل اقتصاد در اردیبهشت 1403، نشان میدهد که سطح فعالیت های اقتصادی در این ماه نسبت به ماه فروردین، پس از حذف اثر فصلی، بهطور نسبی بهبودی اندک داشته است. شاخص مدیران خرید بخش صنعت در این ماه، بعد از حذف اثر فصلی، نشان میدهد که وضعیت كلي بخش صنعت نسبت به ماه فروردین بهبود یافته است و اغلب فعالیتهای بخش صنعت نسبت به ماه قبل شرایطی بهتری را تجربه کردهاند. با این وجود، عدم تخصیص ارز به مواد اولیه و قوانین جدید در خصوص ثبت سفارش واردات میتواند در ماه های پیشرو، دسترسی به مواد اولیه را محدود کند و به طور جدی روند بهبود وضعیت اقتصادی و خصوصا وضعیت بخش صنعت را تحت تأثیر قرار دهد.
طرح شاخص مدیران خرید (PMI)-فروردین1403
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعات
روند شامخ کل اقتصاد و شامخ بخش صنعت، پس از حذف اثرات فصلی، نشان میدهند که در سه ماه پایانی سال 1402، وضعیت کل اقتصاد و همچنین وضعیت بخش صنعت بهطور مستمر بهبود یافته است. در فروردین سال 1403، اگرچه روند بهبود وضعیت اقتصادی تداوم داشته اما از میزان آن کاسته شده است. به نظر میرسد که در ماههای پیشرو، كمبود مواد اوليه میتواند بهطور جدی روند بهبود وضعیت اقتصادی و خصوصا وضعیت بخش صنعت را متاثر کند. كسري تراز تجاري قابل توجه در سال 1402 و افزايش شكاف قيمت بازار آزاد ارز و نيما در ماههاي اخير، عواملي هستند كه ميتوانند منابع ارزي قابل تخصيص به واردات مواد اوليه را در ماههاي آتي محدود كنند. بنابراين، افزایش محتمل نرخ ارز و كاهش تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه ميتواند در ماههاي آينده موجب تشديد محدوديت دسترسي به مواد اولیه تولید شود و به تبع آن، توقف روند بهبود بخش صنعت، محتمل خواهد بود.
بیشتر...
طرح شاخص مدیران خرید(PMI)اسفند 1402
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتروند شامخ کل اقتصاد و همچنین شامخ صنعت در ماه اسفند 1402 افزایشی بوده است، با این وجود، در مقایسه با اسفند سال گذشته (به دلیل افزایش نرخ ارز و ماه رمضان) افزایش ملایمتری داشتهاست. یافتههای این گزارش حاکی از آن است که افزایش نرخ ارز هزینه تأمین مواداولیه را بالا برده و شرکتها برای جبران تورم نهادهها ناچار به افزایش در قیمت فروش شدهاند. از آنجاکه بخشی از فروش از موجودی انبار بوده طی ماههای آتی پیشبینی تورم بیشتر میشود. افزایش شدید نااطمینانی سیاسی- اقتصادی و انتظارات باعث غیرقابل پیش بینی بودن وضعیت برای ماههای آینده شده و برنامهریزی را برای شرکتها سخت کردهاست.
طرح شاخص مدیران خرید(PMI)بهمن 1402
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتروند شامخ کل اقتصاد و همچنین شامخ صنعت در ماه بهمن بیانگر بهبود وضعیت اقتصاد نسبت به ماه قبل است. لازم است توجه شود که بخشی از رشد شامخ کل اقتصاد و بخشی قابل توجهی از رشد شامخ بخش صنعت در ماه بهمن، مربوط به اثر تقویمی این ماه است. به عبارت دیگر، به صورت تاریخی، در ماههای بهمن به دلیل افزایش تقاضا در پایان سال، حجم فعالیت در اقتصاد، در مقایسه با ماه دی، افزایش مییابد. با این وجود، حتی با حذف اثر تقویمی نیز وضعیت کل اقتصاد و بخش صنعت در بهمن 1402 نسبت به ماه دی این سال بهبود نسبی داشته است. علیرغم این روند مثبت، یافتههای این گزارش حاکی از آن است که نوسان نرخ ارز، هزینه تأمین مواد اولیه را بالا برده و بخش تولید در زنجیره تأمین خود با مشکل مواجه شده است. همچنین در برخی از شرکتها به منظور کنترل هزینههای بالای نهادههای تولید با توجه به نوسان نرخ ارز و نزدیکی به ماه رمضان، استخدام نیروی کار کاهش داشتهاست و انتظارات بهبود در فعالیتهای اقتصادی در اسفند ماه در میان کسبوکارها تضعیف شده است.
گزارش پایش اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار در سال 1401
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتقانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، یکی از مهمترین قوانین مرتبط با محیط کسبوکار کشور است که به زعم طراحان و تصویبکنندگان آن، اجرای کامل آن، تاحد بسیاری در بهبود شرایط کسبوکار در کشور و رفع موانع موجود مؤثر واقع خواهد شد. درهمین راستا و از زمان تصویب این قانون در بهمنماه 1390 تاکنون، گزارشهای نظارتی مختلفی از عملکرد اجرای این قانون توسط نهادهای گوناگون بهویژه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تهیه و انتشار یافتهاند. باتوجه به اهمیت اجرای این قانون از منظر بخش خصوصی کشور، از دوره نهم، پایش دورهای و مستمر شاخصهای عملکردی مرتبط با اهداف این قانون توسط مرکز پژوهشهای اتاق ایران آغازشد. در این گزارش که به پایش اجرای این قانون در سال 1401 می¬پردازد؛ علاوه بر تعریف شاخصهای عملکردی مرتبط با اهداف قانون و استعلام اطلاعات شاخصها از دستگاههای اجرایی ذیربط، نسبت به دریافت نظرهای خبرگان حوزه کسبوکار از طریق نظرسنجی از فعالان اقتصادی در سه اتاق اصناف، تعاون و اتاق ایران نیز اقدام شده و محاسبه نهایی میزان تحقق احکام و اثربخشی اجرای قانون براساس تلفیق نتایج این دو گروه از اطلاعات حاصل شده است. همچنین در این گزارش بهصورت تفصیلی در مورد روششناسی اجرای پایش، وضعیت اجرای هریک از 53 حکم مندرج در قانون، دلایل ناکامی در تحقق اهداف، بررسی نقاط قوت و ضعف قانون و تعیین موارد نیاز به بازنگری و اصلاح و پیشنهاد راهکارهایی برای هرچه بهتر اجرا شدن و افزایش اثربخشی قانون ارائه شده است.
طرح ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی کشور مرتبط با محیط کسب وکار 1401
بارگذاری توسط : مرکز آمار و اطلاعاتدر سال¬های گذشته و براساس مفاد قانونی از جمله قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، قانون برنامه ششم توسعه و مصوبه¬های هیئت وزیران، تکالیف متعددی برای دستگاه¬های اجرایی در جهت بهبود محیط کسبوکار تعیین شده تا منجر به ارتقای جایگاه بین¬المللی ایران در وضعیت کسبوکار و رفع موانع پیش¬روی فعالان اقتصادی و سرمایه¬گذاران در کشور گردد. اتاق ایران در راستای اجرای ماده 4 قانون بهبود مستمر کسبوکار از سال 1397 با اجرای طرح نظرسنجی از فعالان اقتصادی سراسر کشور، ارزیابی عملکرد سازمان¬ها، نهادها و دستگاه¬های اجرایی مرتبط با محیط کسبوکار را در دستور کار قرار داد. در این آمارگیری که به صورت سالانه برگزار می¬شود، عملکرد دستگاه¬های استانی و ملی در زمینه ایجاد تسهیلات در فرایندهای اداری و صدور مجوزها، رسیدگی به موقع و عادلانه به درخواست¬ها و شکایات و همچنین نحوه رفتار کارکنان سازمان¬های مزبور با فعالان اقتصادی، مورد ارزیابی قرار می¬گیرد. خلاصه نتایج گزارش 1401 به شرح زیر هستند:
بر اساس یافته های این طرح، شاخص ملی ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی معادل عدد 81/4 بهدست آمده است (امتیاز 1 به معنی رضایت کامل و امتیاز 10 به معنی نارضایتی مطلق است) که نشان¬دهنده وضعیت متوسط رضایت فعالان اقتصادی از عملکرد مجموع دستگاه های اجرایی کشور در 1401 و کاهش بسیار جزئی در رضایت از عملکرد دستگاه های مذکور نسبت به سال 1400 با میانگین 79/4 است.
در ســال 1401، فعــالان اقتصــادی مشــارکت کننــده در ایــن طــرح، از سـه دســتگاه اصلـی به ترتیب ســازمان بهزیسـتی کل کشـور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بیشــترین میــزان رضایــت و از ســه دســتگاه اصلــی به ترتیب بانــک مرکــزی جمهوری اسلامی، شــهرداری ها و سازمان برنامه و بودجه کمتریـن میـزان رضایـت را نسـبت بـه سـایر دسـتگاه ها اعـلام نموده انـد.