ورود

ورود به بخش ارسال محتوا

نام کاربری *
رمز عبور *
به خاطر سپردن من
دوشنبه, 19 ارديبهشت 1401 ساعت 14:01

برترین روند های فناوری استراتژیک در سال 2022

بارگذاری توسط :

موسسه گارتنر هر سال روندهای تکنولوژی و فناوری را که برای تجارت حیاتی هستند شناسایی می کند. امسال، این فهرست شامل 12 روند استراتژیک است که مدیران عامل را قادر می‌سازد تا رشد، دیجیتال سازی و کارایی را ارائه دهند  و مدیران ارشد فناوری اطلاعات را به عنوان شرکای استراتژیک در سازمان قرار دهند. موسسه گارتنر انتظار دارد که این 12 گرایش فناوری در طی سه تا پنج سال آینده به‌عنوان ضریب افزایش کسب‌وکار دیجیتال و نوآوری عمل کنند. در اینجا راهنمای سریع شما در مورد اینکه فناوری ها چیست و چرا آنها ارزشمند هستند، آمده است.

12 روند برتر فناوری های استراتژیک شامل:

  • یکپارچه سازی مدیریت داده ها (بافت داده):
  • شبکه امنیت سایبری:
  • محاسبات افزایش حریم خصوصی:
  • پلتفرم های Cloud-native
  • برنامه های کاربردی قابل ترکیب:
  • هوش تصمیم گیری:
  • اتوماسیون گسترده:
  • مهندسی هوش مصنوعی:
  • شرکت های توزیع
  • تجربه کلی:
  • سیستم های خودکار:
  • هوش مصنوعی مولد:
چهارشنبه, 25 اسفند 1400 ساعت 12:09

بررسی صادرات غیر نفتی ایران با تاکید بر کشورهای همسایه

بارگذاری توسط :

صادرات ایران به لحاظ شرکای تجاری بسیار آسیب پذیر بوده و تعداد شرکای تجاری ایران در دهه 1390 که اندکی بیش از 50 درصد سهم از درآمد صادراتی ایران را به خود اختصاص داده اند بین 3 تا 4 کشور بوده است. در مورد گروه کالاهای صادراتی نیز تنوع وجود ندارد و در سال های 2018 و 2020 بیشترین گروه کالاهای ارزآور کشور مربوط به گروه 27 شامل سوخت های معدنی، روغن های معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها، مواد قیری، معدنی ... بوده که در سال 2018 صادرات این گروه 68.7 درصد و در سال 2020، 40.6 درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است.
با بررسی گروه های با بیشترین صادرات در سال 2018 و 2020 مشاهده می شود که بیشتر گروه های صادراتی از جمله مواد خام و کالاهای فرآوری نشده و یا با ارزش افزوده پایین می باشد. اگرچه صادرات به کشورهای همسایه با توجه به نیازها و موقعیت استراتژیک این کشورها می تواند ارزآوری بسیاری برای کشور داشته باشد، لکن در سال 2018 و 2020 تنها کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان و ارمنستان (به ترتیب 39.5، 16.7، 14.3 و 6.9 درصد) سهم قابل توجهی از کالاهای مورد نیاز خود را از ایران وارد نموده اند.
بررسی ها نشان می دهد که حجم تجارت ایران با کشورهایی که موافقتنامه تجاری نداشته اند بیشتر از کشورهایی بوده که بیش از 3 موافقتنامه با ایران داشته اند. به عبارت دیگر موافقتنامه های تجاری تاثیر چندانی بر توسعه صادرات کشور نداشته است.

چهارشنبه, 25 اسفند 1400 ساعت 11:34

اخلاق و حریم خصوصی در متاورس

بارگذاری توسط :

موج بعدیِ کامپیوتری شدن جهان، فرصت‌هایی را برای درک بهتری از مشتریان و انواع جدیدی از جمع‌آوری داده‌ها فراهم می‌آورد. سوال این است که این موج کجا رخ خواهد داد؟ جواب جایی به نام متاورس است که ابعاد دیجیتالی و ملموسِ جهان را به هم می‌رساند. با محقق شدن چنین فضایی، فرصت‌ها و همچنین مسئولیت‌های بزرگی برای افراد، حرفه‌های بازاریابی، ارتباطات و تبلیغات به وجود می‌آید.  در متاورس، بازاریاب‌ها دیگر محدود به تبلیغات صرفاً در دنیای حقیقی نیستند، بلکه دنیایی کاملاً مجازی برای خلق تجارب همه جانبه و سه بُعدی برای شرکت‌ها و برندهایی که  نماینده‌شان هستند، خواهند داشت.                           

بسیاری از مصرف‌کنندگان تمایل دارند در هنگام دانلود برنامه‌ای جدید بدون مطالعه‌ی سیاست‌های حفظ حریم خصوصی آن‌ها را قبول کنند؛ در حالی که شاید آگاه باشند که شرکت‌ها و آژانس‌های تبلیغاتی از داده‌های آن‌ها نظیر موقعیت و کلیک‌ها برای تحویل تبلیغ‌های هدفمند استفاده می‌کنند. در این گزارش چند مورد از ملاحظات اخلاقی و حفظ حریم خصوصی که متخصصان نیاز دارند تا از آن‌ها مطلع باشند ارائه شده تا با ساخته شدن متاورس از اهمیت رعایت اخلاق در آن غافل نشویم.

چهارشنبه, 25 اسفند 1400 ساعت 10:51

تاثیرات زیست محیطی متاورس

بارگذاری توسط :

بر اساس تحقیقات پیش بینی می شود که متاورس در 10 تا 15 سال آینده فرصتی بین 10 تا 30 تریلیون دلار خواهد بود. اما این پیش بینی یک جنبه منفی بالقوه عظیم این فناوری را نادیده می گیرد: تأثیر زیست محیطی آن. دیتاسنترهای مورد نیاز برای اجرای جهان های پایدار متاورس از نقطه نظر مصرف انرژی ارزان نبوده و حداقل شرکت اینتل، تخمین می‌زند که ۱۰۰۰ برابر افزایش توان انرژی نسبت به ظرفیت محاسباتی فعلی برای تامین انرژی متاورس لازم است.

بر اساس گزارشی که توسط شرکت مشاوره تحول دیجیتال ECS مستقر در بریتانیا و همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه ماساچوست، آموزش یک مدل هوش مصنوعی ممکن است تقریباً 626000 پوند دی اکسید کربن تولید کند که بیش از پنج برابر تولید متوسط عمر یک خودرو است. اتکای متاورس به فناوری واقعیت مجازی (VR) و مراکز داده، حتی با کاهش انتشار کربن ، تأثیر مضری بر محیط زیست خواهد داشت.

جدا از جنبه زیست محیطی، اینکه آیا متاورس پایداری اجتماعی را تهدید می کند یا خیر، بحث برانگیز است. آیا این جهانی فراگیرتر و برابرتر خواهد بود که با روش غیرمتمرکز با قدرت کنترل افکار و درک ما از جهان را متاثر میکند؟ در مورد مسئله حریم خصوصی داده و اطلاعات شخصی چطور ؟ اینها همه سؤالاتی هستند که ما باید در مورد آنها فکر کنیم تا مطمئن شویم که متاورس با اصول توسعه پایدار هماهنگ است یا خیر؟

دوشنبه, 02 اسفند 1400 ساعت 09:23

اهمیت اخلاق در فناوری های نوین

بارگذاری توسط :

با پیشرفت تکنولوژی، سازمان های استفاده کننده و توسعه دهنده تکنولوژی بایستی با توجه به خدمات و محصولات ارائه شده خود در برابر جامعه از لحاظ اخلاقی برای پیامدهای ناخواسته یا منفی فناوری جدید خود پاسخگو باشند و یک مسئول ارشد اخلاق فناوری را در سازمان و تیم خود حتما در نظر بگیرند.
سازمان‌ها باید سعی کنند اثرات بالقوه فناوری‌هایی را که به کار می‌گیرند، پیش‌بینی کرده و به آنها رسیدگی کنند. در حالی که نمی‌توانند آینده را پیش‌بینی کنند، می‌توانند چارچوب مناسبی را اتخاذ کنند که به آن‌ها کمک می‌کند تا برای تأثیرات غیرمنتظره آماده شوند و به آنها پاسخ مناسب دهند.
انتظار می‌رود که توانایی ها برای مدیریت اخلاقی و افزایش اعتماد به ابزارهای فناوری خود، تنها در سال‌های آینده اهمیت بیشتری پیدا کند، زیرا فناوری تکامل می‌یابد، شتاب می‌گیرد و عمیق‌تر به زندگی ما می‌رسد.

دوشنبه, 02 اسفند 1400 ساعت 09:10

مخاطرات و فرصت های سال 2022

بارگذاری توسط :

در سال 2021 و همراه با درگیری جهان با بیماری کووید 19 مشکلات ژئوپلیتیکی مانند تنش های بین غرب و چین و روسیه گرفته تا کمبود اقدامات بین المللی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی از بین نرفت. با تکیه بر تجربه چندین ساله در پیش بینی روندها و تحولات جهانی 12 خطر و فرصت مهم در سال 2022 برای جهان شناسایی شده و برای هر سناریو بر اساس اهمیت و به هر کدام یک احتمال اختصاص داده شده است. در مجموع احتمال وقوع مخاطرات در سال 2022 نسبت به فرصت‌ها بیشتر است.
- مهم ترین مخاطرات
1- فقدان واکسیناسیون کووید-19 در کشورهای در حال توسعه و ایجاد انواع جدید به طور بالقوه مسری تر و کشنده‌تر
2- حمله روسیه به اوکراین
3- اوج گیری چین به همراه اختلال اقتصاد این کشور و ایجاد اختلالات جهانی
4- فروپاشی افغانستان و عدم فرار ایالات متحده از عواقب آن
5- مشکلات اقتصادی شدیدتر و بی ثباتی سیاسی بیشتر کشورهای در حال توسعه
6- افزایش قیمت نفت به بالای 100 دلار در هر بشکه
7- شکست جهان در رسیدن به اهداف اقلیمی از اجلاس بی نتیجه گلاسکو
8- جهانی دوقطبی اما عدم تکرار جنگ سرد با شوروی
9- بدتر شدن ناامنی غذایی ناشی از کووید 19، تغییرات آب و هوایی و درگیری
10- شکست کشورهای بیشتر از وضعیت شکننده فعلی
11- شکست تلاش های غرب برای احیای توافق هسته ای ایران
12- از بین رفتن بیشتر دموکراسی ایالات متحده
- مهم ترین فرصت ها
1- اصلاحات اعضای سازمان تجارت جهانی
2- تولید یک واکسن جهانی علیه همه ویروس‌های کرونا
3- همکاری قدرت های جهانی روی استانداردها و مقررات جدید هوش مصنوعی
4- ایجاد رویکرد فراآتلانتیک ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای ایجاد مقررات دیجیتال
5- کمک ایالات متحده برای جلوگیری از بحران اوکراین
6- تنش زدایی چین و آمریکا
7- راه اندازی یک توافقنامه تجارت دیجیتال آسیا و اقیانوسیه از سوی ایالات متحده
8- بهره اندک جهان در مورد سیاست های تغییرات آب و هوایی
9- همکاری ایالات متحده، چین و روسیه در فضا
10- پیشتازی ایالات متحده در واکنش به آمریکای لاتین
11- دستیابی توافق کنگره به اصلاحات مهاجرتی
12- حمایت ایالات متحده از خودمختاری استراتژیک اتحادیه اروپا

یکشنبه, 01 اسفند 1400 ساعت 13:27

کاربرد نرم افزارهای متن باز در صنعت

بارگذاری توسط :

نرم افزار متن باز چندین مسیر جدید را با اجازه دادن به سرور های مختلف از مکان های مختلف برای کار بر روی یک فناوری خاص ایجاد می کند. این بیش از همه مفهومی است که صنعت فناوری را دموکراتیک می کند. بدون فرهنگ متن باز، ما بازیکنان متعددی را که امروزه در صنعت داریم، نخواهیم داشت. کل زنجیره نوآوری همچنان در دست چهار یا پنج شرکت خواهد بود، همانطور که درست بیش از ده سال پیش، بود. نرم افزار متن باز زمانی بهترین کار را انجام می دهد که پروژه ها دارای نقشه راه محصول واضح، حاکمیت قوی و مشارکت فعال جامعه باشند. شتاب سرعت نوآوری در جامعه فناوری و همچنین کثرت فرصت‌های تجاری که امروزه داریم، نتیجه آزادی است که با پذیرش فرآیند فناوری‌های متن باز به نتیجه رسیده است.

یکشنبه, 01 اسفند 1400 ساعت 13:02

اعمال نفوذ اخلاقی در مشتریان

بارگذاری توسط :

ریچارد تالر و کاس سانستاین که پیشگام تئوری تلنگر بودند، چند اصل راهنما را در مورد چگونگی "تلنگر مثبت" ارائه می دهند. اشاره‌ها باید شفاف باشند، هرگز گمراه‌کننده نباشند و انصراف از آن به راحتی امکان داشته باشد. آنها باید با این باور قوی هدایت شوند که رفتاری که تشویق می‌شود، رفاه افرادی را که تحت آن قرار می‌گیرند بهبود می‌بخشد و مانند آن‌هایی که در سال 2017 باعث انتقاد از اوبر شد، مغایر با منافع آنها نیست. به طور مشابه، نیر ایال، نویسنده Hooked، استفاده از ماتریس کاربردی خود را برای تعیین اینکه آیا تلنگر ها باید دوباره طراحی شوند، پیشنهاد می کند. این شامل پاسخ به این دو سوال است:
1) آیا خودم از محصول استفاده خواهم کرد؟ و 2) آیا این محصول به کاربران کمک می کند تا زندگی خود را بهبود بخشند؟

تجارت دیجیتال سهم فزاینده‌ای از تجارت بین‌المللی را تشکیل می‌دهد به‌طوری‌که در طول بیماری همه‌گیر کووید 19 افزایش یافت.
دیجیتالی شدن فرصت‌های تجاری جدید و انعطاف‌پذیری در مواقع اختلال ایجاد می‌کند، با این حال اقتصادها و شرکت‌هایی که سطح آمادگی دیجیتالی پایینی دارند، بیشتر در معرض خطر عقب‌نشینی از تجارت هستند.
خدمات سفار و تحویل دیجیتالی همچنان سهم کمتری از صادرات را در کشورهای کمتر توسعه یافته و آفریقا و آمریکای لاتین و دریای کارائیب نسبت به سایر نقاط جهان به خود اختصاص می‌دهد. درحالی‌که بیش از نیمی از جمعیت کشورهای پردرآمد در سال 2019 به صورت آنلاین خرید می‌کردند، این رقم در کشورهای کم درآمد تنها 2 درصد بود.
اقدامات سیاستی توصیه شده برای ارتقای تجارت الکترونیک بین کشورها شامل موارد زیر می‌باشد:
- بسیاری از کشورهای در حال توسعه نیاز به ایجاد و نگهداری شبکه‌های پرسرعت، قابل اعتماد و مقرون به صرفه، با پوشش وسیع جمعیتی و همچنین اطمینان از در دسترس بودن دارند.
- انطباق با تغییرات در بازار کار و الزامات مهارتی ناشی از دیجیتالی شدن مستلزم تغییراتی در سیستم‌های آموزش رسمی و همچنین استراتژی‌های توسعه مهارت‌های دولتی و خصوصی است.
- کشورها باید خود را با افزایش سطح تحویل دیجیتال و تغییر از محموله های بزرگ به تعداد زیادی بسته کوچک که توسط تجارت الکترونیک فرامرزی ایجاد می شود، وفق دهند.
- کشورها باید استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات را در میان شرکت‌های کوچک‌تر تقویت کنند تا بتوانند ادغام مؤثر آنها را در زنجیره‌های ارزش جهانی که به طور فزاینده‌ای به راه‌حل‌های دیجیتال متکی هستند، ایجاد کنند.
- کشورها باید شکاف دیجیتال مبتنی بر جنسیت را که توانایی زنان را برای مشارکت در تجارت دیجیتال محدود می‌کند و در آفریقا و کشورهای کمتر توسعه‌یافته بارزتر است، پر کنند.
- کشورها باید سیاست‌ها، قوانین و مقررات مناسبی را وضع کنند.

یکشنبه, 01 اسفند 1400 ساعت 11:44

خلاصه ریسک های جهانی سال 2022

بارگذاری توسط :

کووید ۱۹ و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن همچنان در سال ۲۰۲۲ نیز تهدیدی حیاتی برای جهان محسوب می‌شود. نابرابری واکسن و بهبود اقتصادی نابرابر ناشی از آن خطر تشدید شکست‌های اجتماعی و تنش‌های ژئوپلیتیکی را به همراه دارد. تا سال ۲۰۲۴، اقتصادهای در حال توسعه (به استثنای چین) ۵.۵ درصد کمتر از رشد تولید ناخالص داخلی مورد انتظار قبل از همه گیری خواهند داشت، در حالی که اقتصادهای پیشرفته ۰.۹ درصد از آن پیشی خواهند گرفت که شکاف درآمدی جهانی را افزایش می دهد. واگرایی جهانی حاصل، تنش‌هایی را در داخل و خارج از مرزها ایجاد می‌کند که خطر تشدید اثرات همه‌گیری و پیچیده‌تر شدن هماهنگی مورد نیاز برای مقابله با چالش‌های مشترک از جمله تقویت اقدامات اقلیمی، افزایش ایمنی دیجیتال، بازگرداندن معیشت و انسجام اجتماعی و مدیریت رقابت در فضا را ایجاد می‌کند.
گزارش ریسک‌های جهانی ۲۰۲۲ نتایج آخرین نظرسنجی درک ریسک‌های جهانی را تحلیل می‌کند. یافته های کلیدی این نظرسنجی و تجزیه و تحلیل در زیر خلاصه شده است:
- افزایش نگرانی‌های اجتماعی و محیطی
- تهدید همکاری در چالش‌های جهانی به دلیل تفاوت در بهبود اقتصادی
- تشدید نابرابری‌ها به دلیل تحول بی نظم اقلیمی
- تشدید تهدیدات سایبری ناشی از افزایش وابستگی دیجیتالی
- تشدید ناامنی جهانی ناشی از موانع مهاجرت
- محدودیت فرصت‌ها در فضا

صفحه1 از2

تعداد کل مطالب: 1147

تعداد مطالب يک هفته گذشته: 0

تعداد مطالب امروز: 0
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account